Toklu Yemi (%14 Ham Protein – 2750 Kcal/kg Metabolik Enerji)

Besiye alınan tokluların, 6 aylık yaştan 12 aylık yaşa kadar geçen dönemde hızlı büyüme ve gelişmeleri için gereksinim duyduğu kaliteli protein, enerji ve diğer besin maddelerini optimum olarak sağlayan konsantre yemdir.

Toklu Yemi Üretiminde Kullanılan Ham Maddeler

Toklu Yemi; mısır, arpa, mısır gluteni, soya küspesi (%46 ham protein), kanola küspesi, ayçiçeği küspesi (%36 ham protein – kabuksuz), DDGS ve buğday kepeği ham maddelerinden üretilmektedir.

Toklu Yemi Üretiminde Kullanılmayan Ham Maddeler

Toklu Yemi üretiminde buğday (hızlı nişasta sindirimi nedeniyle rumen asidoza neden olur), üre (NPN), amonyum sülfat (NPN), ayçiçeği kabuğu, ayçiçeği küspesi (%28 ham protein), hayvansal protein kaynakları, her türlü gıda sanayi artıkları (bisküvi, mantı, çikolata, cips, kuruyemiş vb.) ve iade artıkları gibi ham maddeler kullanılmaz.

Kullanım Avantajları

Üretiminde kullanılan lezzetli ve kaliteli ham maddeler sayesinde hoş bir tat ve aromaya sahiptir, toklular tarafından sevilerek tüketilir.

İçeriğinde bulunan kaliteli protein ve enerji kaynakları ile premiks (vitamin ve mineraller) sayesinde toklularda hızlı büyüme ve yüksek canlı ağırlık artışı sağlar.

Toklu kayıplarına neden olan idrar taşı oluşumunu engelleyen katkılar ihtiva eder.

Toklularda hızlı büyüme ve gelişmeyi sağlayacak kaliteli ve yüksek sindirilebilir ham maddelerden imal edilir.

Bileşimindeki güvenli nişasta kaynakları nedeniyle işkembe asidozunu (yem çarpması) önler, ishal gibi sindirim sorunlarının ortaya çıkmasını engeller.

İçerisideki kaliteli premiks (vitaminler ve mineraller) sayesinde bağışıklık sistemini destekleyerek tokluları hastalıklara karşı korur.

Kaliteli ve güvenli ham madde kullanımı sayesinde karaciğer ve sindirim (ishal) sisteminde toksinlere bağlı sorunlar şekillenmez.

Kullanım Alanı ve Şekli

Toklularda, 6 aylık yaştan 12 aylık yaşa kadar geçen süreçte kullanılır.

Süt veya et tipi koyun işletmelerinde veya toklu besisi yapan münferit işletmelerde kullanılabilir.

Başka bir yemden Toklu Yemine geçişte adaptasyon amacıyla mutlaka yem alıştırması yapılmalıdır.

Aşırı kesif yem tüketimine bağlı işkembe içerisinde oluşabilecek sorunları (asidoz) önlemek ve işkembenin fiziksel gelişimini (kaslanması) desteklemek amacıyla toklulara kuru otların (saman veya kuru çayır otu) verilmesi faydalı olacaktır.

Toklu Yeminin kirlenmemesine veya altlıkla karışmamasına özen gösterilmelidir. Toklulara her zaman taze yem sunulmalıdır. Tokluların içme suyuna ve yalama taşına her zaman taze ve temiz olarak erişimi sağlanmalıdır.