Etlik Civciv Yemi

(%22 Ham Protein – 3150 Kcal/kg Metabolik Enerji)

Beyaz et üretimi amacıyla yetiştirilen civcivlerin 1 günlük yaştan 22 günlük yaşa kadar geçen dönemde büyüme ve gelişmeleri için gereksinim duydukları protein, enerji ve diğer besin maddelerini optimum olarak sağlayan konsantre yemdir.

Etlik Civciv Yemi Üretiminde Kullanılan Ham Maddeler

Etlik Civciv Yemi üretiminde; mısır, mısır glüteni, soya küspesi (%46 ham protein), ayçiçeği küspesi (%36 ham protein – kabuksuz), DDGS, tam yağlı soya kullanılmaktadır.

Etlik Civciv Yemi Üretiminde Kullanılmayan Ham Maddeler

Etlik Civciv Yemi üretiminde; buğday, üre (NPN), amonyum sülfat (NPN), ayçiçeği kabuğu, ayçiçeği küspesi (%28 ham protein), hayvansal protein kaynakları,  her türlü gıda sanayi artıkları (bisküvi, mantı, çikolata, cips, kuruyemiş vb.) ve iade artıkları kullanılmamaktadır.

Kullanım Avantajları

Dengeli enerji, protein ve amino asit (esansiyel) içeriği sayesinde etlik civcivlerin arzu edilen vücut ağırlığına ulaşmasını sağlar.

Üretiminde kullanılan kaliteli ham maddeler nedeniyle hoş bir tat ve lezzete sahiptir, etlik civcivler tarafından sevilerek tüketilir.

İmalatında kullanılan kaliteli protein ve enerji kaynakları ile premiks (vitaminler ve mineraller) sayesinde hızlı büyüme ve yüksek ağırlık artışı sağlar, üretim karlılığını artırır.

Etlik civcivlerde büyüme ve gelişmeyi sağlayacak yüksek sindirim derecesine sahip kaliteli ham maddelerden üretilir.

İçerdiği kaliteli premiks (vitaminler ve mineraller) sayesinde civcivlerin güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmasını sağlayarak büyüme ve gelişmesini artırır, hastalıklara karşı etkin bir koruma sağlar.

Pelet veya granül formunda üretimi yapılmaktadır, bu sayede kullanımı ve tüketimi kolaydır. Yem saçımını ve kaybını en aza indirerek yem israfını minimize eder.

Fiziksel yapısı nedeniyle herhangi bir karıştırma ve eleme işlemine ihtiyaç duyulmaz.

İmalatında mevsim ve çevre şartlarına göre uygun ham maddeler kullanılmaktadır.

Kullanım Alanı ve Şekli

Beyaz et üretiminin yapıldığı işletmelerde civcivlerin beslenmesinde kullanılır.

Etlik piliç üretimi yapan işletmeler yanında etlik piliç yetiştirmeye ilgi duyanlar tarafından da tercih edilen bir yemdir.

Etlik civcivlerin yumurtadan çıkışından itibaren önlerinde serbest düzeyde (ad libitum) bulundurulmalıdır.

Etlik Civciv Yemi her gün taze olarak verilmeli, yemliklerde bayat veya kirli yem bırakılmamalıdır. Taze ve temiz içme suyu her daim civcivlerin önünde bulundurulmalıdır.

Hayvanların strese girmelerini önlemek ve maksimum büyüme performansını yakalamak amacıyla yemliklerin boş kalmamasına özen gösterilmelidir.

Etlik Civciv Yemleri, toksin üretimi ve buna bağlı oluşabilecek mikrobiyal bozulmalara karşı serin ve havalandırmanın iyi olduğu depolarda saklanmalıdır.