Manav Yem A.Ş. ile Analiz Tarım ev sahipliğinde 13 Ocak 2018 Cumartesi akşamı Kaya Palas Hotel’de Kırklareli Sektör Ortakları ile Buluşma Programı düzenlendi. Programa Kırklareli, Kofçaz ve Babaeski ilçelerine bağlı 28 köyden yaklaşık 150 katılımcı ile çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve Kooperatif başkanları katıldı.

Programın açış konuşmasını Analiz Tarım’ın kurucu ortağı Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Hacer Efe yaptı. Dr. Hacer Efe; “Analiz Tarım olarak 24 yıldır Kırklareli çiftçisine hizmet vermekteyiz. Yaklaşık 7 yıldır yem sektöründen uzak kalmıştık, ancak Manav Yem A.Ş. ile ortak bir işbirliğine karar verdik. Bu kararı vermemizdeki en büyük etken Manav Yem’in ticari kaygılardan uzak, üreticilere en doğru ürünü en makul fiyatlarla ulaştırmak istemesi ve laboratuvar ile teknik saha desteğini her zaman üreticilerin daha fazla verim alabilmeleri doğrultusunda kullanıyor olmalarından kaynaklandı.” dedi.

Daha sonra sözü Manav Yem A.Ş.’nin Genel Müdürü Nedim Manav aldı. Nedim Manav; “Biga / Çanakkale’de 1994 yılından beri faaliyet gösteren firmamız her geçen yıl teknolojisine ve insan kaynaklarına yatırım yaparak, en üst düzeyde ürün kalitesini müşterilerimize sunmak için azami gayret sarf ediyoruz. Yaklaşık 20 yıldır hizmet verdiğimiz Trakya bölgesinde, Analiz Tarım ile yapmış olduğumuz güçlü işbirliği sayesinde daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşacağımız konusunda hiç şüphemiz yoktur. Manav Yem A.Ş. olarak Trakya’daki müşterilerimize kaliteli ürünlerimizi ve hizmetlerimizi daha uygun şartlarda sunabilmek için Trakya’da 2020 yılında 2. yem fabrikamızı kurmayı planlamaktayız. Organizasyonumuza katılan STK temsilcilerine, Kooperatif başkanlarına ve ‘Milletin Efendisi’ olan değerli yetiştiricilere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından Manav Yem A.Ş.’nin üretim kalitesi ve teknik destek hizmetinin anlatımını yapmak üzere Üretim Müdürü Veteriner Hekim Furkan Dilber bir sunum yapmıştır. Furkan Dilber; “Üreticilerimiz hayvanlarından yüksek verim alabilmeleri ve sağlıklı yavrular elde edebilmeleri için kaliteli bir fabrika yemi ile kaliteli kaba yemlerin kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bu noktada sizler için işletmenizdeki kaba ve konsantre yemlerinizin numune analizlerini firmamız bünyesindeki laboratuvarımızda yapıyor, gelişmiş besleme programları ile hayvanlarınızın verim yönlerine göre en uygun toplam karma yem (TMR) reçetesi hazırlıyoruz.” dedi.

Sunumların son bölümünde ise Manav Yem A.Ş.’nin danışmanı Uzman Veteriner Hekim Oğuz Şenol katılımcılara Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlarla ilgili olarak pratik bilgi ve tecrübelerini aktardı. Oğuz Şenol; “Büyükbaş hayvancılıkta kaliteli kaba yem işletme maliyetlerinin düşürülmesinde ve yüksek verim sağlamada en önemli faktörlerden biridir. İşletmelerin geleceği sağlıklı buzağı yetiştirmektir. Türkiye’de yılda 500.000 olan buzağı ölümlerinin önüne geçebilirsek ülkemizin her yıl milyonlarca dolar bedel ödediği etçi ve damızlık hayvan ithalatına ihtiyacı kalmaz. Koyunlara gebeliğin son 1,5 ayında mutlaka dengeli bir fabrika yemi vermek gerekir. Bu sayede daha sağlıklı ve yüksek canlı ağırlığa sahip kuzular elde edebiliriz ve koyunlar daha yüksek yavru bakma kapasitesini korumaya devam ederler.” dedi.

Programın son bölümünde katılımcılar yemeğe geçtiler. Üreticiler ile organizasyon sahipleri arasında güzel diyalogların kurulduğu gözlemlendi. Toplu fotoğraf çekimlerinin ardından davetlilerle vedalaşıldı ve program sonlandırıldı.